Kluriga "lekledaren" Bosse Lidén har denna gång hittat på en uppgift som fick mig att gå ut på kyrkogårdsspaning. Både spännande och roligt men visade sig vara en svår utmaning åtminstone här i Göteborg. Med siktet inställt på 10 makare startade jag en vandring på Östra Kyrkogården med drygt 17 000 gravar. Mycket titlar var det men jag hittade bara 1 snörmakare och 1 urmakaremästare. Lite roligt var det att se att urmakaremästarens son gått i faderns fotspår.

Trots avsaknaden av makare var det en underbar dag med sol och värme. Östra Kyrkogården är en underbar plats för promenader och eftertanke. Spännande se alla dessa gigantiska stenar och gravkor efter kända göteborgare. Nu är också många ute och jagar Pokemon figurer och det var riktigt roligt se familjer med barn och hundar promenera omkring. Östra Kyrkogården är lite som en historisk park och det var så roligt se alla glada människor i alla tänkbara åldrar som promenerade omkring vare sig man jagar makare eller Pokemon. 

Efter flera timmars promenerande hittade vi äntligen "tomtepappan" Viktor Rydebergs majestätiska monument. Här kunde vi sitta och vila våra ömma fötter och njuta av utsikten. Roligt se de små tomtefigurerna som människor lämnat vid dörren.

Har också besökt gamla Kyrkogården i Kungsbacka med titlar på i stort sett alla stenar men inte en makare kunde jag upptäcka trots att det skulle finnas tre makare här varav en kvinnlig urmakare. Träffade även här många ungdomar på jakt efter Pokemon. Inget bus bara glädje och skoj. Nu känner jag mig nöjd med denna spaning och ser fram emot nästa lek :-)

Ha en fortsatt skön sommar. Lekkram Eva