Äntligen var det dags att ta direktbuss 290 mot Öckerö. En helt ny plats att utforska och snabbt insåg jag att denna vackra ö platsar med råge bland mina smultronställen. På väg från bussen mot boendet välkomnas vi av denna härliga trio som inbjuder till en mysig pausplats nere vid havet.Vi hade bokat boendet hos Nimbus. En mysig liten stuga som låg på bryggan med utsikt över havet. På baksidan fanns Björnhuvudets naturstig som ledde upp till en fantastisk utsikt åt alla håll. Vackra höstfärger och blommande ljung. Ett litet vindpiskat äppelträd hade vackra röda små äpplen och nyponen lyste röda.


 


 

 
Blixtar och dunder magiska under fick vi uppleva första natten. På morgonen vid femsnåret lystes himlen upp av vita blixtar som fortsatte en timmes tid. Det var en magisk upplevelse att se reflexerna av blixtarna ut över havet. Vid morgonfikat sken solen som inget hade hänt men ganska snart öppnade himlen sig och det regnade och haglade omvarannat. Tack och lov varade det inte så länge. 

 


 


 


Vi begav oss västerut på ön och vandrade vid Hummerviken. Blåsigt och vita skummande vågor men så otroligt vackert med blommande renfanor som små solar i dikeskanten. En lite vindrufsig humla jobbade i gullriset Tistlar och i vildrosor växte på strandängarna som färgklickar bland det knastertorra gräset. När vi kom fram till Hjälviks badplats kunde jag inte motstå suget att ta ett litet bad. Det var skönt uppfriskande innan vi begav oss mot samhället igen.
 Vi trivdes så bra på Nimbus och här finns en underbar restaurang med jättegod mat. Fiskrätter utöver det vanliga, underbara räkmackor och våfflor med rom, rödlök, creme fraiche, citron och dill. Så himmelskt goda dessa Öckerövåfflor och vi har redan gjort dem hemma flera gånger.Natten sänker sig över ön och efter två vilsamma dagar var det dags att ta bussen åter mot Göteborg. Så roligt när platser man vill besöka visar sig vara en fullträff och inte minst roligt alla trevliga människor vi kom i samspråk med på ön. Fulla av energi hälsar vi hösten välkommen