Jag har förälskat mig i gammelskogens mossor när jag insåg vilken artrikedom som gömmer sig i skogens gröna ryamattor. Som den nybörjare jag är tänkte jag att det fanns  gröna mossor och vita som vi har i adventsstaken men nu vet jag bättre. Den vita julmossan är inte ens en mossa utan en lav. En helt ny värld har öppnat sig och det är så spännande att studera de olika sorterna på lekmannanivå. Än har jag ingen lupp som experterna har men det är nog nödvändigt om man ska kunna försöka lära sig namnen på de olika arterna. Jag använder Gogglesök i bild och Seek så gott det går. Det finns trots allt ca 1060 arter enbart i Sverige så det är inte lätt men så spännande. 


 

Skuggtujamossa

 

Björnmossa

 

Slånlav


Annandag påsk ska jag ta en heldag i skogen och hoppas på många upptäckter i mosslandet.


Glad fortsättning på påsken och kramen 💚