Första februari idag och på motionsrundan upptäckte jag denna fantastiska naturskapelse. Jag som just sagt att det finns inget att fota i det här gråtrista men det fick jag äta upp när jag hittade denna samling sidentickor som helt tagit över den fallna gamla trädstammen. Nya saker att förundras över varje dag i gammelskogen och som får mig att känna tacksamhet mot livet som är här och nu. 



Sidentickan, även kallad Turkey tail är en mycket vanlig svamp som växer nästan överallt.  Den växer oftast i skiftade lager i grupper på stockar och stubbar av lövträd. Sidentickan är ingen matsvamp men anses av många ha intressanta medicinska egenskaper och används för att göra te och tinkturer. Det går även att odla sidenticka, Svamphuset vet hur man gör.


 


Harsyran sover fortfarande med sina hopslagna blad men den ljuvliga gröna färgen påminner om att snart är det vår. Som jag längtar!



Ha en fortsatt fin vecka & kramen