"I veckan kom det glädjande beskedet att Henning Mankells änka Eva Bergman donerar författarens referensböcker till Kungsbacka biblioteket. Det handlar om upp mot 800 volymer, bland  annat översättningar till världens alla språk. Samlingen består av Henning Mankells privata så kallade referensbibliotek, alltså de böcker som utgör original i de olika utgåvorna.

För den breda publiken blev Mankell mest känd för sin serie om den tungsinte skånska kriminalpolisen Kurt Wallander, en bokserie som filmatiserats i flera omgångar." Källa; Kungsbackaposten

Om ni är intresserad av Kurt Wallander böckerna gå in på Bosse Lidéns blogg och läs hans fantastiska recensioner.

Henning Mankell levde de sista åren av sitt liv i Särö och var tydligen imponerad av Kungsbacka bibliotekets mångfaldsarbete, bland annat med språkcaféerna.

Någon gång före årsskiftet ska samlingen vara på plats i biblioteket. Spännande se om det skapas en särskild avdelning eller vad som kommer att ske.


Här kommer lite bilder från min mysiga arbetsplats som är så välkomnande och eftersom det är ett kulturhus sprudlar det av spännande aktiviteter.