Jag trodde aldrig att jag skulle bli glad för att det regnar men mitt bättre jag förstår att det är nödvändigt. Det är redan så torrt i markerna och det brinner på flera platser trots att vi bara är i april. Alla minns vi väl med fasa förra sommarens bränder som härjade i landet. Det är ljuvligt med värme och sol men det måste vara lite balans för att bli bra...

Promenader i ett stilla regn har sin tjusning och det är så vackert med regndroppar som glittrar och visar spännande spegelbilder om man bara är öppen för det. Den känslan när man på promenaden känner alla naturens dofter som är så mycket rikare efter ett sommarregn. 

Jag gillar ett irländskt ordspråk som påminner mig om att ta tillvara även de gråa och regniga dagarna;

”Livet handlar inte om att vänta tills ovädret går över 
utan det handlar om att lära sig dansa i regnet”

Ljudet av regn mot fönster och fönsterbleck är så avslappnande. Det sprider sig en ombonad känsla och jag är så tacksam att jag har ett hem och slipper vara ute. Mina tankar går till alla stackars människor och djur som är hemlösa. Under veckan har fattigpensionärernas situation uppmärksammats genom organisationen Vid din sida som anordnade demonstrationen i Stockholm som enligt polisen drog uppemot 4 000 personer. De ville överlämna en lista med namnunderskrifter till stadsministern men tyvärr uteblev han. En av de största namninsamlingarna med 75 000 underskrifter och den fortsätter växa med underskrifter hela tiden. För mig är det ofattbart hur vi kan behandla de människor som byggde upp landet så fruktansvärt illa. Tack och lov att det finns människor som Jeanette och alla andra som jobbar för att hjälpa våra hemlösa pensionärer. Ni är änglar på jorden.

Some people feel the rain.
Other just get wet.

Bob Marley